Seekord
oli meil hommikusöök öömaja hinna sees, ühesõnaga hea muretu
hommik. Valida sai kolme menüü vahel: pliinid, mingi munatoit ja
omlett. Huvitaval kombel valisime kõik pliinid kohupiimaga, mida
siis serveeriti mingi kreemi ja maasikamoosiga. Väga hea toit oli,
isegi Mirjam sõi suurest portsust üle poole ära.
Tänast
päeva alustasime Ristimäe külastamisega. Tegemist on
sadulakujulise künkaga, mida katavad ristid, krutsifiksid ja
roosikrantsid. Ristid hakkasid künkale kerkima pärast
tsaarivõimuvastase ülestõusu julma mahasurumist 1831. aastal.
Riste kerkis sinna kiiresti juurde. Nõukogude võimu ajal
kõrvaldati mäelt kõik ristid lausa kolmel korral, viimati 1975.
aastal kallati paik isegi reoveega üle, kuid riste püstitati üha
uuesti ja uuesti. Praegu on seal riste ja religioosseid skulptuure
nii Leedust kui ka mujalt maailmast.
Seejärel
käisime jalgrattamuuseumis, kus on näha üle 100 jalgratta. Seal
oli meil võimalik ka ise ühte trenažööri proovida.
Päris
kaua aega kulus meil uue varurehvi otsimisele. Lõpuks siiski
leidsime koha, kust saime täpselt sellise rehvi nagu vaja. Aga pole
head ilma halvata, pidime ostma kaks rehvi, sest neid ühekaupa ei
müüdud. Eks tuleb vist asjale positiivselt läheneda – esiteks
saime vajaliku rehvi ja teiseks hea, et tervet jooksu ostma ei
pidanud. Tänu eilsele rehvijamale ja söögijamale, me kahjuks
Šiauliai linnaga tutvuma ei jõudnudki, sest täna õhtul ootas meid
juba meie viimane öömaja Klaipedas.
Klaipeda
öömaja leidmisega suuri raskusi ei olnud. Kui maja ees perenaist
ootasime, siis Merit tundis muret, et ega me siin keldris ei pea
ööbima. Õnneks ei pea, oleme esimesel korrusel korralikus avaras
kahetoalises korteris.
Õhtul
tegime veel väikese jalutuskäigu Klaipeda kesklinnas ja vanalinnas.
Sealsetel munakiviteedel oli Mirjami käruga päris raske liikuda.
Ühes linnaosas on tänavad nagu joonlauaga tõmmatud, täpselt 90
kraadise nurga all ja väga tihedalt (pealt vaadates näeb välja
peaaegu nagu ruuduline vihik). Laupäeva õhtu kohta oli linnas küll
väga vähe rahvast liikvel.
No comments:
Post a Comment