11 July 2012

Kokkuvõte

Oleme nüüd õnnelikult kodus tagasi ning teen veel viimase tagasivaate meie reisile. Üleüldiselt jäi Leedus silma, et hobust kasutatakse siiani päris palju tööloomana. Sama tõdesime ka Poolas, kui seal kunagi ammu käisime. Ilmade poolest oli see reis suhteliselt kehvakene, aga muljete poolest vägagi positiivne. Üks enim muljetavaldavam muuseum oli Kaunase zooloogiamuuseum. See on tõeliselt vinge koht. Meriti sõnad sealt muuseumist lahkudes olid: "Vägev!!!". Ausalt öeldes ei oskagi ise sinna midagi juurde lisada. Elamuste esikolmikusse kuuluvad ka Ristimägi ja Kassimuuseum Šiauliais. Külastatud linnadest meeldisid muidugi enim väikelinnad Druskininkai ning Nida.

Kokkuvõttes mingeid eriliselt drastilisi seiku ei olnudki nagu mõnel varasemal reisil siiski on olnud. Meeldejäävaimaks võiks pidada kindlasti Taani Mons Klintil juhtunut, kus kukkusin peaga kivi otsa ning lõppes see päev mulle haiglas nina kokku õmblemisega. Kindlasti ei saa ka unustada šveitsi sõites Poolas meid tabanud suurt tormi, kus oli nii pime ning nii tihe sadu, et autoga ei olnud võimalik sõita kiiremini kui 10 km/h. Seisma ei saanud samuti jääda, sest nähtavus oli nii halb, et ei olnud võimalik teepervele keerata. Hiljem ajakirjandusest lugesime, et isegi surmasaanuid oli selles tormis. Samuti oleme suutnud pahaaimamatult lahkuda Prahast päev enne suuri üleujutusi. Eks selliseid juhumeid on veel ja veel, aga kõiki enam ei mäletagi, sest ma pole varem ju mitte ühegi reisi kohta reisikirja kirjutanud.

Kura sääre postituses unustasin mainmata, et 4. mail 2006 oli seal suur tulekahju, põles 250 ha metsa. Praegugi oli mõnes kohas veel jälgi sellest tulekahjust näha.

Tädil on jälle aeg minna kappi puhkama kuni järgmise reisini. Järgmisel korral peame aga kindlasti Tädi uuendama, ta on meil päris palju ajast maha jäänud, ikkagi 3 aastane juba.

Mirjamil võtab koduse eluga harjumine päris kaua aega. Iga päev seisab auto ukse juurde ja nõuab, et läheksime autoga sõitma. Loodetavasti läheb see kiiresti üle.

Tõenäoliselt tulenevalt minu ametist on mul maniakaalne huvi kokku liita igasuguseid arve. Nüüd siis reisi statistiline pool:
  • Läbitud kilomeetrid kokku 2 505 km ning kulutatud kütus 150,89 l (6,02 l/100 km kohta).
  • Majutuskulud 318 €
  • Kütusekulu 189 €
  • Sissepääsud 117 €
  • Parkimine 8,70 €
  • Söök 245 € + jäätised 7 € (tänu kehvadele ilmadele)
  • WC 1 €
Kokku: 887 € + 2 rehvi koos rehvivahetusega 34,78€

Loomulikult on ka palju ilusaid pilte tehtud. Siia blogisse panin vaid vähesed. Kes tahab rohkem pilte vaadata ning karaiimide jooki maitsta, võtku jalad kõhu alt välja ning vutt vutt Nõmme poole.

No comments:

Post a Comment