30 June 2012

30. juuni - Šiauliai, Klaipeda


Seekord oli meil hommikusöök öömaja hinna sees, ühesõnaga hea muretu hommik. Valida sai kolme menüü vahel: pliinid, mingi munatoit ja omlett. Huvitaval kombel valisime kõik pliinid kohupiimaga, mida siis serveeriti mingi kreemi ja maasikamoosiga. Väga hea toit oli, isegi Mirjam sõi suurest portsust üle poole ära.

Tänast päeva alustasime Ristimäe külastamisega. Tegemist on sadulakujulise künkaga, mida katavad ristid, krutsifiksid ja roosikrantsid. Ristid hakkasid künkale kerkima pärast tsaarivõimuvastase ülestõusu julma mahasurumist 1831. aastal. Riste kerkis sinna kiiresti juurde. Nõukogude võimu ajal kõrvaldati mäelt kõik ristid lausa kolmel korral, viimati 1975. aastal kallati paik isegi reoveega üle, kuid riste püstitati üha uuesti ja uuesti. Praegu on seal riste ja religioosseid skulptuure nii Leedust kui ka mujalt maailmast.



Seejärel käisime jalgrattamuuseumis, kus on näha üle 100 jalgratta. Seal oli meil võimalik ka ise ühte trenažööri proovida.


Päris kaua aega kulus meil uue varurehvi otsimisele. Lõpuks siiski leidsime koha, kust saime täpselt sellise rehvi nagu vaja. Aga pole head ilma halvata, pidime ostma kaks rehvi, sest neid ühekaupa ei müüdud. Eks tuleb vist asjale positiivselt läheneda – esiteks saime vajaliku rehvi ja teiseks hea, et tervet jooksu ostma ei pidanud. Tänu eilsele rehvijamale ja söögijamale, me kahjuks Šiauliai linnaga tutvuma ei jõudnudki, sest täna õhtul ootas meid juba meie viimane öömaja Klaipedas.

Klaipeda öömaja leidmisega suuri raskusi ei olnud. Kui maja ees perenaist ootasime, siis Merit tundis muret, et ega me siin keldris ei pea ööbima. Õnneks ei pea, oleme esimesel korrusel korralikus avaras kahetoalises korteris.



Õhtul tegime veel väikese jalutuskäigu Klaipeda kesklinnas ja vanalinnas. Sealsetel munakiviteedel oli Mirjami käruga päris raske liikuda. Ühes linnaosas on tänavad nagu joonlauaga tõmmatud, täpselt 90 kraadise nurga all ja väga tihedalt (pealt vaadates näeb välja peaaegu nagu ruuduline vihik). Laupäeva õhtu kohta oli linnas küll väga vähe rahvast liikvel.





 





No comments:

Post a Comment